هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

10 قانون طلایی برای طراحی کردن لوگو (بخش دوم)


10 قانون طلایی که به هنگام طراحی کردن لوگو باید به آن توجه کنید (بخش دوم)


5) طراحی را به گونه ای انجام دهید که به یاد آوردن آن آسان باشد.

یکی از مهم ترین نکته هایی که در طراحی لوگو باید به آن توجه داشته باشید این است که باید این کار را به گونه ای انجام دهید که به یاد آوردن آن آسان باشد. سادگی در طراحی یک لوگو خیلی مهم است. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته اند نشان داده اند که لوگوهایی که دارای طراحی های ساده ای می باشند به گونه ای هستند که به یاد آوری آنها ساده تر است و لوگوهایی که پیچیدگی بیشتری دارند را سخت تر می توان به یاد آورد. بنابراین سعی کنید تا جایی که ممکن است طراحی لوگوی خودتان را ساده انجام دهید و از طراحی های پیچیده تر بپرهیزید. لذا باید سعی کنید تا در حین این که این طراحی ساده باشد؛ به گونه ای باشد که افرادی که به آن نگاه می کنند بتوانند تا تنها با یک نگاه کوچک، آن را به خاطر بسپازند. این کار باعث می شود که این افراد بتوانند بیشتر جلب کار شما شوند.

به عنوان مثال، می توان به طراحی لوگوی به نام دوچه اشاره کرد که در سال 1974 طراحی شد و به دلیل سادگی باعث شد که مخاطبین بسیار زیادی را از همان زمان تا نون داشته باشد.


6) سعی کنید طراحی شما را طراحی های دیگر متفاوت باشد.

دنیای برندها و لوگوها یک دنیای شدیداً رقابتی می باشد. آنها برای این که بتوانند بهتر از دیگری بازاریابی کنند، سعی می کنند تا کار طراحی برندشان را به شیوه های متفاوتی انجام دهند. بنابراین شما سعی کنید متفاوت باشید. برای این که یک طراحی متفاوت داشته باشید روش های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال شما می توانید به لوگوهایی که رقبایتان که کارشان شبیه به کار شماست طراحی کرده اند توجه داشته باشید. در این صورت می توانید بررسی کنید که آنها برای این که مخاطبین را به سمت خودشان بکشانند چه کارهایی انجام می دهند. سپس می توانید سعی کنید برای کارهایتان نوآوری کنید و ویژگی های جدیدی را به کارتان اضافه کنید که به شما کمک می کند تا یک طراحی لوگوی متمایزی نسبت به آنها داشته باشید. البته باید این نکته را هم درنظر داشته باشید که همیشه موضوع متفاوت بودن ممکن است موضوع خوبی نباشد. به عبارت دیگر ممکن است طراحی لوگوی شما نسبت به لوگوهای دیگر متفاوت باشد اما این تفاوت به اندازه کافی خوب نباشد که شما را در جایگاه بالاتری قرار دهد! ممکن است این تفاوت داشتن ها باعث شوند که لوگوی بی کیفیت تری داشته باشید! پس سعی کنید همزمان با این که لوگویی طراحی می کنید که با لوگوهای دیگر متفاوت است؛ در جایگاه بالاتری هم قرار داشته باشید.

البته این نکته را هم فراموش نکنید که این متفاوت بودن ها برای شما نباید هیچ تداخلی با موضوع ساده بودن طراحی لوگو که در مورد قبلی به آن اشاره شد داشته باشد و شما باید هر دو مورد را به صورت همزمان پیش ببرید و هرگز اجازه ندهید که به قیمت متفاوت بودن، ساده بودن را از دست بدهید!


7) به هنگام طراحی لوگو، هویت برند را درنظر داشت باشید.

یکی از نکته های خیلی مهمی که در این رابطه باید درنظر داشته باشید این است که هنگامی که می خواهید لوگویی برای برندتان طراحی کنید حتماً باید هویت برند را هم به هنگام طراحی درنظر داشته باشید.

این موضوع در حقیقت یکی از مهم ترین و کلیدی ترین موضوعاتی است که شما باید به آن توجه کنید. در صورتی که شما بتوانید برای برندتان یک هویت مشخص درنظر داشته باشید؛ بسیار راحت تر از زمانی که شناخت خوبی نسبت به هویت این برند ندارید می توانید کار طراحی لوگو را انجام دهید. معمولاً لوگوی یک برند اولین پل ارتباطی است که مخاطبین و مشتریان می توانند برای این برند داشته باشند. پس در صورتی که شما بتوانید این لوگو را به گونه ای طراحی کنید که بیان کنند تمام کارهایی که برند می خواهد انجام دهد و تمام اهدافی که دارد باشد؛ می‌توانید انتظار داشته باشید که مخاطبین و مشتریانی که برای اولین بار این لوگو را می بینند نیز همین احساس و درک را داشته باشند.

لوگو باید به گونه ای باشد که به طور کامل، بیان کننده شرکت شما و اهداف این شرکت باشد و همیشه مشخص کننده هویت و ماهیت برند شما باشد. در این صورت است که شما میتوانید این هویت را به دیگران هم انتقال دهید و از آنها بخواهید که مشتریتان شوند. بنابراین قبل از این که لوگویتان را طراحی کنید؛ بهتر است که برای خودتان هویت برندتان را مشخص کنید و سعی کنید دقیقاً بفهمید که ماهیت و هویت برندتان چیست و چگونه کاری می خواهد انجام دهید.


8) خیلی در قید نشان دادن تمام جزئیات به صورت دقیق نباشید!

این درست است که لوگو قرار است هویت برند شما و ماهیت آن را نشان دهد. اما نیازی نیست که شما بخواهید تمام جزئیات مربوط به برندتان را در لوگو قرار دهید. این کار اصلا درست نیست و ممکن است منجر به بروز مشکلات خیلی زیادی برای شما شود؛ چون اصلاً چنین کاری هم لزومی ندارد و هم این که غیرممکن می باشد! هرچقدر که شما بتوانید طراحی را به صورت خلاصه انجام دهید و از نشان دادن جزئیات در کار پرهیز کنید؛ احتمال این که لوگوی شما دارای دوام زیادی باشد بیشتر می باشد.

برای طراحی یک برند یکی از مهم ترین نکته هایی که شما باید درنظر داشته باشید سادگی است و در صورتی که شما بخواهید به شیوه ای جزئیات کارهایی که برندتان انجام می دهد را به تمامی نشان دهید نمی توانید برند را به صورت ساده ای طراحی کنید. شما باید کاری کنید که این طراحی به گونه ای باشد که با طراحی هایی بسیار ساده و با استفاده و بهره گیری از علایم خیلی ساده، نشان دهد که شرکت شما چکار می‌کند. در غیر این صورت شما با مشکلاتی زیادی مواجه می شوید. آن دسته از طراحان لوگو که سعی می کنند تا در هرکدام از طراحی های لوگوی خودشان جزئیات را به صورت تمام و کمال و دقیق نشان دهند؛ در کارشان شکست می خورند به این دلیل که خواه ناخواه وقتی که شما این جزئیات را نشان می دهید دیگر طراحی ساده ای ندارید بنابراین مخاطبین به کارتان جلب نمی شوند.


9) فراموش نکنید که نمادها برای طراحی ضروری نمی باشند.

بسیاری از شرکت ها هستند (مانند شرکت گوگل و یا شرکت موبیل و یا پیرلی) که در لوگویشان نماد نامشان وجود دارد. البته این کار می تواند به بهتر شدن کیفیت طراحی لوگو کمک زیادی بکند اما فراموش نکنید که این کار اصلاً ضروری نمی باشد! به عبارت دیگر اصلاً لزومی ندارد که شما نام برند و شرکت خودتان را حتما در لوگوی خودتان قرار دهید. بسیاری از شرکت ها هستند که برای لوگوی خودشان از نام و یا نماد شرکت استفاده نمی کنند. این روش هم کارساز می باشد. به عنوان مثال شما می توانید به جای این که کل نام شرکت را ببرید؛ از یک حرف (معمولاً حرف اول نام این شرکت) استفاده کنید و یا این که می توانید اصلاً حتی از هیچ حرفی از حروف کلمه نام این شرکت هم استفاده نکنید و به جای آن سعی کنید تا یک نماد جدیدی را برای این شرکت تولید کنید که صرفا آن را برای استفاده در لوگوی این شرکت بکار ببرید (که البته این نماد با نماد اصلی شرکت و یا نام شرکت متفاوت باشد).

بنابراین شما نباید این محدودیت را برای خودتان ایجاد کنید که برای لوگوی یک شرکت حتماً از نماد آن شرکت و یا نام آن استفاده کنید.


10) کاری کنید که مردم لبخند بزنند.

شما می توانید در طراحی خودتان کمی شوخ طبعی را هم وارد کنید. این کار می تواند به نوبه خودش منجر شود که تعداد مخاطبین شما افزایش پیدا کنند. این کار همچنین می تواند احساس مثبت تری را در افرادی که برندهای شما را می بینند ایجاد کند. البته به هنگام درنظر گرفتن موضوع شوخ طبعی باید به این نکته هم توجه داشته باشید که ایجاد کردن شوخ طبعی برای هر تجارتی در هر صنعتی هم درست نمی باشد. به عنوان مثال در صورتی که تجارت مورد نظر یک تجارت تولید اسلحه باشد و یا در صورتی که یک شرکت تولید کننده تنباکو باشد؛ نمی توان از این نکته برای بهتر کردن کیفیت برندینگ و جلب مخاطبین استفاده کرد چون در چنین مواردی ممکن است اضافه کردن کمی شوخ طبعی به طراحی لوگو حتی باعث شود که مشتریان از تجارت شما دور شوند! باید این کار را در تجارت ها و شرکت هایی انجام داد که در آنها مخاطبین آمادگی پذیرش این شوخ طبعی در طراحی لوگو را داشته باشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد