این روزها تجارت های مختلف برای اینکه مشتریان بیشتری را به خودشان جلب کنند با هم رقابت می کنند. هرکدام از این تجارت ها سعی می کنند تا مخاطبین بیشتری را به سمت خودشان جلب کنند و در این راه سعی می کنند تمام تلاش خودشان را بکنند. یکی از مهم ترین و کلیدی ترین پارامترهایی که می تواند بر روی میزان جلب مشتریان به سمت تجارت ها موثر باشد، نماد برند یا همان "لوگو"یی است که یک تجارت برای خودش دارد. لوگو نشان دهنده هویت تجارت وبرند می باشد و باید به گونه ای طراحی شود که مخاطبین و مشتریان با دیدن آن نسبت به تجارت احساس خوبی پیدا کنند و تشویق شوند که از برند موردنظر خرید کنند. در صورتی که لوگوی مربوط به یک برند جذابیت لازم را نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که این برند موفق شود.
بنابراین می توان چنین استدلال کرد که طراحی کردن لوگو یکی از مهم ترین و کلیدی ترین بخش هایی است که شما برای برندها باید درنظر داشته باشید. در صورتی که می خواهید کاری کنید که برندتان شهرت زیادی داشته باشد؛ بهترین کار این است که برای آن یک لوگوی مناسب طراحی کنید. در صورتی که یک لوگویی داشته باشید که بتواند با یک تصویر با مخاطبین و مشتریان ارتباط داشته باشد، خواهید توانست تا بر تعداد مخاطبین و مشتریانتان بیفزایید.
بنابراین همانطور که مشاهده می کنید داشتن یک لوگوی باکیفیت که نشان دهنده هویت برند شما و شرکت شما می باشد می تواند تاثیر بسیار مناسبی را بر روی مشهوریت برندتان داشته باشد.
اما یک سوال بسیار بزرگی که برای تمام برندها و تجارت ها مطرح می شود این است که چگونه می توان یک لوگوی مناسب طراحی کرد؟ به عبارت دیگر، چه پارامترهایی باعث می شوند که یک لوگوی مناسب برای برند وجود داشته باشد؟
برای این که شما برای خودتان یک لوگوی مناسب داشته باشید؛ باید پارامترهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. این پارامترها هرکدامشان باید به صورت مجزا درنظر گرفته شوند و باید به آنها به اندازه کافی توجه شود. در صورتی که شما به عنوان یک کارآفرین قصد دارید تا برای خودتان یک تجارت جدید را ایجاد کنید باید حتما به این موضوع توجه کنید و برای تجارتتان یک لوگویی ایجاد کنید که به بهترین شکل ممکن نشان دهد که تجارت شما به چه شکلی است و تجارت شما را به مخاطبینتان معرفی کند.
یکی از مهم ترین پارامترهایی که بر روی طراحی لوگوی شما تاثیرگذار می باشد؛ پارامتر رنگی است که برای آن استفاده می کنید. این پارامتر یکی از مهم ترین و اثرگذارترین پارامترهایی است که شما می توانید از آن برای برندتان استفاده کنید.
- هویت برند خودتان را مشخص کنید.
- یک یا چند رنگ اصلی (core color) برای لوگوی خودتان انتخاب کنید که انتخاب این رنگ بر اساس خصوصیات و ویژگی های برندتان باشد.
- با توجه به رنگ و یا رنگ های اصلی که در مرحله قبلی انتخاب کرده اید؛ در این مرحله یک الگوی کاملی برای رنگ لوگوی خودتان انتخاب کنید.
هنگامی که این مراحل را انجام داده اید می توانید رنگ های جدید را به لوگویتان اضافه کنید و به این شیوه می توانید مخاطبین بیشتری را به سوی خودتان جلب کنید.
قبل از هر چیز، اولین کاری که در این زمینه باید انجام دهید این است که هویت برندتان را برای خودتان مشخص کنید. قبل از این که حتی فکر کنید که برای لوگویتان چه رنگی باید انتخاب کنید باید این کار را به عنوان یکی از کلیدی ترین و اساسی ترین کارها انجام دهید. برای این کار شما باید از تمام خصوصیاتی که برندتان دارد یک درک مناسب داشته باشید همچنین باید بدانید که قرار است با چگونه افرادی ارتباط داشته باشید. مخصوصا مورد دوم اهمیت زیادی دارد به این دلیل که در صورتی که شما بدانید که با چه دسته ای از افراد قرار است ارتباط برقرار کنید کار انتخاب کردن رنگ برای لوگو راحت تر می شود.
در صورتی که این مرحله را به خوبی انجام ندهید انتخاب کردن رنگ مناسب برای برندتان غیرممکن خواهد شد به این دلیل که در این صورت شما مجبور می شوید تا بدون این که بدانید که می خواهید چه تیپی از رنگ ها را انتخاب کنید؛ از میان یک گستره بسیار وسیعی از رنگ ها، رنگ مورد نظر برای لوگوی خودتان را انتخاب کنید.
برای این که هویت برند خودتان را به خوبی مشخص کنید باید در ابتدا چند تا از صفت هایی که توصیف کننده تجارت شما به خوبی می باشند را برای خودتان مشخص کنید. برای این کار بهتر است در ابتدا بر روی چیزهایی تاکید کنید که شما را از رقبایتان متمایز می کند (یعنی باید بر روی پارامترهای متمایز کننده شما و آنها تمرکز کنید)
یکی از روش های مناسب برای انجام این کار این است که با برخی از مشتریانتان که خیلی به تجارت شما علاقه مند می باشند صحبت کنید و سعی کنید از آنها بخواهید تا خصوصیاتی را که به نظرشان شرکت و تجارت شما دارد بیان کنند. این کار به شما کمک می کند تا هم شناخت بهتری از شرکت و ویژگی های شرکت خودتان داشته باشید و هم این که شناخت بهتری از ویژگی هایی که مخاطبین و مشتریانتان دارند داشته باشید.
البته نباید فراموش کنید که باید آن دسته از مخاطبین و مشتریان را برای این کار انتخاب کنید که مشتریان فعال شما باشند. همچنین به هنگام صحبت کردن با آنها باید از آنها بخواهید که به شما بگویند که چه چیزی را در ارتباط با شرکت شما دوست دارند. شما باید کاری کنید که آنها نگاهی به لیستی از خصوصیات برند شما داشته باشند و این خصوصیات را برای شما شرح دهند. از آنها بخواهید تا خصوصیاتی را به شما بگویند که به نظرشان از همه بیشتر توصیف کننده تجارت شما می باشد.
در صورتی که شما هنوز در مرحله ای نیستید که مشتریانی داشته باشید (و یا حداقل مشتریانی داشته باشید که به نظر شما خیلی شما را دوست دارند و به شما علاقه دارند) می توانید از همکاران خودتان بخواهید که همین کار را انجام دهند. به عبارت دیگر می توانید از آنها بخواهید که خودشان را جای مشتریان شما قرار دهند و به شما بگویند که از دیدگاه مشتریان چه خصوصیاتی می توانند به عنوان بهترین خصوصیات شرکت شما قلمداد شوند.
همچنین برای این که ویژگی های برندتان را برای خودتان مشخص کنید می توانید به ویژگی های تجارت ها و برندهای دیگری که آنها نیز مانند شما در این حوزه فعالیت می کنند توجه داشته باشید. این کار می تواند به شما کمک زیادی در این زمینه بکند و باعث شود که در شناختن خصوصیات و ویژگی های برندتان بهتر عمل کنید.
در نهایت در پایان این مرحله شما باید حداقل 3 تا 5 تا از ویژگی ها و خصوصیاتی را که توصیف کننده برندتان می باشد ارایه نمایید.
اکنون که ویژگی های اصلی که مرتبط با برند و شرکتتان می باشد را دریافته اید؛ زمان آن رسیده است که بررسی کنید که هویت برند شما به طور کلی چیست و قرار است به کدام جهت پیش بروید. به طور کلی برای این که هویت برندتان را انتخاب کنید باید سه مرحله اصلی را طی کنید:
اولین مرحله ای که باید برای این کار طی کنید این است که مشخص کنید که در چه موقعیتی قرار دارید. در صورتی که مشخص نکنید که موقعیتتان کجاست؛ احساس پا در هوایی می کنید و نمی توانید برای مرحله های بعدی قدمی پیش بگذارید. در این مرحله باید پارامترهای زیر را تعیین کنید:
شما باید به صورت خلاصه بررسی کنید که شرکت شما چگونه است و چکار می کند. شما باید مشخص کنید که شرکت شما قصد دارد تا به کدام دسته از نیازهای کاربران و مشتریان پاسخ دهد و این کار را به چه صورتی انجام می دهد. در این مرحله همچنین مشخص می کنید که فعالیت اصلی شرکت شما و همچنین گروهی از افراد که به عنوان مخاطبین اصلی شما می باشند چه هستند.
در این بخش باید مشخص کنید که نقاط قوت و نقاط ضعف شرکت شما چگونه است! ممکن است شما در گذشته برخی از نقاط قوت و یا برخی از نقاط ضعفی را که داشته اید به خوبی بررسی نکرده باشید که این کاری است که در این مرحله باید انجام دهید. در این مرحله باید بررسی کنید که دقیقا چه نقاط قوت و دقیقا چه نقاط ضعفی دارید. در این مرحله این که با خودتان روراست باشید یکی از مهم ترین نکته ها می باشد و باید حتما بدون هیچ تعارفی با خودتان حقیقت را به خودتان بگویید.
در این مرحله باید بررسی کنید که شرکت شما به عنوان یک تجارتی که در صنعت مورد نظر فعالیت می کند دارای چه موقعیت هایی می باشد و چه خطراتی ممکن است شرکت شما را تهدید کند. ممکن است به خودتان بگویید که این کار ارتباطی با تعیین کردن رنگ لوگوی برند دارد؟ ولی حقیقت این است که این مرحله هم یکی از مرحله های مهم و کلیدی است که شما باید برای تعیین کردن رنگ لوگوی برندتان از این مرحله عبور کنید چون بدون این که موقعیت ها و خطرات شرکتتان را بشناسید نمی توانید بخشی از هویت برندتان را برای خودتان تعریف کنید.
این هم یکی دیگر از مرحله هایی است که در این زمینه باید انجام شود. شما باید بررسی کنید که محیطی که شرکت شما در آن قرار است با شرکت های دیگری که در این زمینه فعالیت می کنند به رقابت بپردازد به چه شکلی است. شما باید در این مرحله بررسی کنید که شرکت شما نسبت به شرکت های دیگر چه مزیت های رقابتی دارد (و یا نسبت به آنها چه نقاط ضعفی دارد) بنابراین بر این اساس سعی کنید شرکت خودتان را بهتر بشناسید.
در این مرحله باید مشخص کنید که شرکتتان برای این که به مقصد برسد باید چه مراحلی را طی کند. این مرحله شامل دو بخش می شود:
در این مرحله از کار شما باید مشخص کنید که نسبت به آینده چه دیدگاهی دارید. شما باید در این مرحله بررسی کنید که درباره آینده چه تصوراتی دارید و فکر می کنید برای این که بخواهید به این آینده برسید باید چه کارهایی انجام دهید. این کار به نوبه خودش می تواند کمک زیادی به شما در شناخت برندتان بکند.
در این بخش باید مشخص کنید که شرکتتان چه اهدافی دارد. در این بخش شما بر اساس هویت شرکت و برندتان بررسی می کنید که قرار است تا به چه دستاوردهای مهمی دست یابید و قرار است چه کارهایی انجام دهید.
در این مرحله شما بررسی می کنید که تا چه میزان به سمت اهداف شرکتتان حرکت می کنید. این مرحله شامل بخش های زیر می باشد:
- پاسخ دادن به این پرسش که آیا حقیقتا دارید به سمت هدف هایتان حرکت می کنید؟
- پاسخ دادن به این پرسش که آیا از نظر بازاریابی و فروش در جایگاهی هستید که بتوانید امید به رفتن به سمت آینده داشته باشید؟
- پاسخ دادن به این پرسش که آیا از نظر مالی می توانید رسیدن به اهدافتان را تضمین کنید؟
- پاسخ دادن به این پرسش که آیا تجهیزات لازم برای این کار را دارید؟
- پاسخ دادن به این پرسش که آیا از نظر مدیریتی و سازمانی توانایی مدیریت کردن کار را دارید؟
اکنون که تمام پرسش های بالا را پاسخ داده اید؛ زمان آن رسیده است که به مرحله بعدی بروید.