هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنرگرافیک و طراحی لوگو

هنر عکاسی

تاریخچه عکاسی

Photography یا عکاسی از واژه یونایی Photos به معنی نور و Graphos به معنی نگاشتن یا ثبت کردن می‌باشد . انسان ذاتا موجودی کمال پسند است و همواره در پی زیبایی‌های اطراف خود بوده و سعی داشته تا این زیبایی‌ها را به نوعی برای دیگران ثبت و به آن‌ها ارایه کند؛ برای این منظور در ابتدای تلاش خود دست به دامان نقاشی شد و با استفاده از ابزارهای مختلف اقدام به ثبت این ذوق باطنی خود نمود. این ابزار (نقاشی) نیازمند مهارت و تمرین زیاد بود تا بتوان با آن بازتابی از زیبایی دلخواه را به دست آورد.

با اختراع دوربین های عکاسی در سال ۱۸۲۶ توسط آقای ژوزف نئپس فرانسوی، بشر توانست با استفاده از این وسیله اقدام به ثبت زیبایی‌ها با سرعت و دقت بالا نماید؛ ولی کار کردن با آن، نیازمند شناخت قوانین فیزیک و شیمی بود؛ در این مرحله عکاسان پیشگام، اقدام به تدوین مجموعه تجربیات خود در زمینه کتاب‌ها و جزوات آموزش عکاسی نمودند که بیشتر به مباحث علمی و فنی عکاسی می‌پرداخت. از این رو می‌توان عکاسی را در قالب علم پیگیری نمود


شخصی به نام"بکاری" تأثیر نور را روی نقره کلرید کشف نمود و مهم‌ترین عامل قطعی برای پیشرفت در هنر عکاسی را فراهم کرد. بعدها در سال ۱۸۲۲ مخترعی فرانسوی به نام ژوسف نیسفور نیپس در 57 سالگی توانست نخستین تصویر تثبیت شده دائمی را تولید کند. او بعد ها با همکاری لوئی دگر، آزمایشاتی را بر ترکیبات نقره انجام داد و توانست روش جدیدی را در  هنرعکاسی اختراع کند. جورج ایستمن آمریکایی ، بنیانگذار کداک ، در سال 1888 ایده پایه انعطاف پذیر را بنیان نهاد. که در آنها صفحات شیشه ای به تدریج توسط رول های سلولوزی جایگزین شدند.در سال 1869، لوئیس دوکوس توانست اولین عکس رنگی ساخته شده با سه رنگ اصلی قرمز، سفید و آبی را تهیه کند.

برای یادگیری هنرعکاسی باید به نکات ساده ای توجه کنیم. این نکات به ما کمک می کند تا با استفاده از آنها عکس های حرفه ای و با کیفیت تری بگیریم. در زیر به بخشی از این نکات اشاره می کنیم

آموزش هنرعکاسی

: استفاده از نور در هنر عکاسیبخشی از آماده شدن برای گرفتن یک عکس خوب این است که زمان‌بندی خود را به شکلی تنظیم کنید که در زمان عکاسی به شرایط نوری صحیح دسترسی داشته باشید. برای مثال عکاسی کردن زیر آفتاب مستقیم نیمروز چندان ایده آل نیست. نور در این زمان از روز بسیار شدید است و باعث رنگ و رو رفته شدن سوژه و ایجاد سایه‌های زننده می‌شود. اهمیت به تجهیزات دوربین در هنر عکاسیبه تجهیزات دوربین عکاسی خود برای اینکه بتوانید به یک عکس با کیفیت ایده آل برسید توجه کنید. البته برای گرفتن عکس‌های عالی، لزوما نیازی به تجهیزات گران قیمت یا تعداد زیادی تجهیزات مختلف ندارید. یک دوربین، یک یا دو لنز و یک سه‌پایه هم می‌تواند کاملا کافی باشد. فوکوس بر روی چشم هابرای ارتباط چشمی بهتر است که از یک نقطه فوکوس بر روی چشم ها استفاده شود. انواع عکاسی هنر عکاسی نیز مانند نقاشی یا هر هنر دیگری دارای سبک و روش های مخصوص به خود می باشد. هر عکاس می تواند سبک خود را داشته باشد. انواع سبک های عکاسی عبارت اند از:

عکاسی مفهومی

در عکاسی مفهومی می توان آنچه در ذهن عکاس وجود دارد را دید. به این صورت که تصویری که عکاس ارائه می دهد می تواند ذهن بیننده را درگیر کند و آن را وادار به تفکر در مورد موضوع مورد مورد نظر خود کند. به این نوع سبک، سبک سوریالیسم یا فرا واقع گرایی نیز می گویند

عکاسی کوبیسم

در واقع این نوع از عکاسی به عکاسی مکعب گرایی نیز معروف است. از هنرمندان در این سبک می توان از پیکاسو نام برد. نگاه سبک عکاسی کوبیسم نگاهی متفکرانه و متفاوت به جهان هستی می باشد.در این نوع سبک از عکاسی تصویر به نظر پیچیده و درهم به نظر می آید و با توجه بیشتر می توان به هدف عکاس پی برد. عکاسی ماکرواین نوع سبک از عکاسی بیشتر موضوعاتی مانند عکاسی از حشرات، گل ها و قطرات آب و در کل طبیعت را مدنظر قرار می دهد.

عکاسی انتزاعی

در این نوع از سبک از هنر عکاسی قوه تخیل عکاس از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به طور مستقیم در تصویری که به وجود می آید دخالت دارد.

حقایق هنر عکاسی

حقایقی در مورد هنر عکاسی وجود دارد که شاید تا کنون به آنها توجه نکرده اید. این حقایق جالب از زمانی که دوربین اختراع شد وجود داشته اند که می توان به حقایقی در مورد اتاق های تاریک برای ظهور عکس اشاره کرد. اتاق‌های تاریک واقعاً تاریک نیستندو لامپ سیاه رنگی در این اتاق‌ها وجود ندارد. این اتاق‌ها اغلب با نور قرمز رنگ یا کهربایی رنگی روشن می‌شوند، چون کاغذ‌های سیاه ‌و سفیدی که قرار است به عکس‌ تبدیل شوند، به نور آبی، یا آبی مایل به سبز حساس استند. اولین موادی که برای توسعه‌ی عکاسی و ثبت عکس‌ها استفاده می‌شد و برای تثبیت عکس‌ها به کار برده می‌شدند دارای مواد سمی و خطرناکی بوده اند. این تثبیت‌کننده‌ها، سمی و استفاده‌ی نادرست و بی‌احتیاط از آنها، خطرناک و مهلک بود. بزرگ‌ترین  کلکسیون دوربین های موجود در جهان، به یک روزنامه‌‌نگار هندی به نام Dilish Parekh متعلق است. او از سال ۱۹۷۷ شروع به خرید و جمع‌آوری دوربین‌های عکاسی کرد و اکنون تقریباً ۴۴۲۵ دوربین عتیقه و آنتیک دارد و به‌این‌ترتیب، صاحب بزرگ‌ترین کلکسیون دوربین عکاسی جهان است. سوم اوت ۲۰۱۵، Esteban Pastorino Diaz  و Didi Dache طولانی‌ترین عکس نگاتیو را در بیجینگ، شهری در چین ثبت کردند. طول این عکس به ۷۹.۳۷ متر می‌رسید.

نکات جالب در تنظیمات عکاسی

یادگیری هنر عکاسی در واقع دارای اصولی است که باید به آنها توجه کرد. یکی از این اصول یادگیری مثلث نورگیری می باشد. سه موضوع اصلی در عکاسی را حتما شنیده اید. در واقع سه مورد از تنظیمات دوربین های عکاسی، از هر چیزی در عکاسی مهم تر هستند. تصویر زیر را ببینید. این سه موضوع، یعنی همه مبحث نورپردازی در عکاسی سه فاکتور بسیار مهم در موضوع نورگیری می باشد. موضوع دیگر در اصول عکاسی استفاده به جا و به موقع از فلش است. تنها می توانید زمانی از فلش استفاده کنید که هیچ نوری در صحنه موجود نباشد.

توجه به ترکیب بندی و زاویه عکس

اگر از شخصی عکس می گیرد باید این عکس به گونه ای باشد که فقط یک سوم محیط عکس تصویر شخص باشد. در واقع دو سوم از عکس باید دارای محیط اطراف باشد. به همین دلیل قانون سه تایی را باید در عکس های خود رعایت کنید

باز نگه داشتن هر دو چشم در هنگام گرفتن عکس

این باعث ایجاد چند مزیت می شود. وقتی عکاسی پرتره انجام می دهید، این موضوع باعث می شود که سوژه شما ارتباط بهتری با دوربین برقرار کند. ضمن اینکه وقتی یک چشم شما بیرون از فریم دوربین باز باشد، می توانید جاهای خارج از فریم را هم ببینید تا چیزی را از دست ندهید.

توجه به بک گراند عکس

سعی کنید بک گراند عکستان ساده باشد.. این کار باعث تمرکز بر سوژه اصلی و زیباتر شدن تصویر می شود.

معرفی عکاسی آنالوگ

عکاسی آنالوگ اصطلاحی است که بعد از ظهور عکاسی دیجیتال، به عکاسی‌ که با فیلم انجام می‌گیرد، اطلاق شد.

در مقایسه با عکاسی دیجیتال که ضبط تصویر به وسیله تغییر در پتانسیل الکتریکی خروجی از سلول‌های حساس به نور صورت می‌گیرد، پیشوند آنالوگ به سیستم ضبط شیمیایی تصویر که بدون وجود تغییرات الکتریکی است، اضافه شده است.

در عکاسی آنالوگ، تصویر بر روی فیلمی که با استفاده از ژلاتین، نقره برمید بصورت امولسیون بر روی پایه فیلم تهیه شده، ثبت می‌شود؛ ولی در دوربین عکاسی دیجیتال، سیگنال تولید شده از برخورد نور با صفحه حساس ضبط تصویر، توسط پردازشگر دوربین، ضبط و برای ارسال یا بازپخش آماده می‌شود.

معرفی عکاسی دیجیتال

عکاسی دیجیتال به فرآیند ثبت تصاویر به وسیلهٔ دریافت و ثبت نور بر روی سطح حساس به نور حسگر الکترونیکی گفته می‌شود. الگو‌های نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیاء بر روی سطح حساس به نور حسگر تأثیر می‌گذارد و باعث ثبت تصاویر می‌ شود.

عکاسی دارای سه ویژگی علمی، صنعتی (اقتصادی) و هنری است. عکاسی به عنوان یک پدیده علمی شکل یافت و به شکل یک صنعت گسترش یافت و همچنین جنبه‌های هنری نیز در آن ظهور کرد.

عکاسی دیجیتال

در حال حاضر رایج‌ترین تکنولوژی برای ثبت تصویر‌های ۲بعدی و ۳بعدی در بازار‌های مصرف‌کننده و حرفه‌ای است. آسانی نسبی استفاده، سرعت بالای بازدید، انتقال و چاپ و نیز در بسیاری از موارد، کیفیت برتر، تعدادی از ویژگی‌های متمایزکننده عکاسی دیجیتال هستند.

آسانی نسبی ویرایش عکاس‌های دیجیتال و در دسترس بودن نرم‌افزار‌های قدرتمند برای این کار، باعث پیش آمدن جنجال‌های بسیاری در مورد صداقت و قابل اعتماد بودن عکس‌های دیجیتالی در عرصه‌های خبرنگاری و تاریخ‌نگاری شده است.

البته ویرایش عکس و پیامد‌های مربوط به آن، محدود به عکاسی دیجیتال نیستند و این موضوع بحثی مطرح در کل طول تاریخ عکاسی بوده است.

انواع سبک‌ها و ژانر‌های عکاسی

تقسیم بندی سبک‌ها و ژانر‌های عکاسی کار مشکلی است به همین دلیل هر عکاس را می‌توان صاحب یک ژانر از عکاسی دانست.

در این نوشته سعی شده به تمام انواع عکاسی که شناخته شده پرداخته شود.

عکاسی مفهومی Conceptual

عکاسی مفهومی از جنبش هنر مفهومی در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی به وجود آمد.

عکاسی مفهومی سعی دارد آنچه در ذهن عکاس است را به تصویر بکشد وذهن بیننده را به فکر وادار کند مانند عکس‌های سوررئال (سبک سوررئالیسم یا فرا واقع گرایی)

عکاسی مفهومی یک فرم پیشرفته‌تر از ابراز احساسات هنرمندانه است که عکاسی را در زمره هنر‌هایی مانند نقاشی، شعر و … در می‌آورد. عکس‌های همه سبک‌های عکاسی می‌توانند در این دسته قرار گیرند به شرطی که مفهومی خاص را به بیننده القا کنند.

. عکاسی از کودکان/ خانواده

عکاسی از کودکان/ خانواده (Baby/family photography) نوع دیگری از عکاسی است که بسیار محبوب بوده و در آن سعی عکاس بر این است که موقعیت و حالات مختلف کودک و خانواده اش را به تصویر بکشد و برای ثبت لحظه‌ای زیبا اعضای خانواده دور هم جمع می‌شوند.

. عکاسی کوبیسم Cubism

معنای لغوی آن مکعب گرایی است و از نقاشان سرآمد در این سبک می‌توان از پیکاسو نام برد. در این سبک نوعی نگاه متفکرانه و متفاوت به جهان هستی وجود دارد. در این سبک از عکاسی معمولا در دید اول تصویر درهم و پیچیده به نظر می‌آید که با توجه بیشتر می توان به هدف عکاس از آن پی برد.

عکاسی ماکرو

در این سبک (Macro Photography) یا عکاسی از نمای نزدیک، عکاس به سراغ موضوعاتی، چون: حشرات، گل ها، قطره‌های آب و… می رود و به قدری به آن‌ها نزدیک می‌شود که تمامی اجزایی که شاید با چشم غیر مسلح دیده نشوند را به تصویر بکشد. برای این سبک از عکاسی، لنز‌های خاصی وجود دارند که امکان زوم بالا روی سوژه را به عکاس می‌دهند همچنین استفاده از فلاش ویژه در این سبک کاربرد خوبی دارد.

عکاسی های معماری  Architecture

همانطور که از اسم آن پیداست، عکاسی از ساختمان ها، بنا‌ها و سازه‌های گوناگون و معماری شهری را شامل می‌شود که مهمترین اِلِمان در ثبت این عکس‌ها ذوق و قریحه‌ عکاس است. در این سبک عکاس باید سعی کند پرسپکتیو را کنترل کرده و انتخاب مناسبی از عمق میدان داشته باشد. همچنین به دلیل بزرگی آثار معماری، جهت قرار دادن همه آن در کادر، نوع لنز هم اهمیتی ویژه دارد تا عکاس مجبور به فاصله گرفتن زیاد از موضوع نشود.

عکاسی صنعتی Industrial

در این سبک از عکاسی، عکاس بدون بزرگ نمایی و یا تغییر در اصل موضوع به ثبت تصویر از دستاوردها، خدمات و محصولات یک شخص یا سازمان می پردازد.

عکاسی تبلیغاتی Commercial

بسیاری این سبک را با سبک عکاسی صنعتی اشتباه می گیرند. در صورتیکه عکاسی تبلیغاتی برخلاف عکاسی صنعتی در به تصویر کشیدن یک محصول بزرگ نمایی می‌کند و سعی در نشان دادن بهترین شکل آن دارد. عکاسی تبلیغاتی در بازاریابی کاربرد زیادی دارد و در این نوع عکاسی، گذشته از آگاهی رسانی، تلاش بر جلب نظر مشتری است. عکاسان این سبک، ذهنی پر از ایده‌های متفاوت دارند.

عکاسی فاین آرت Fine art

در سبک عکاسیِ فاین آرت یا هُنری، مقصود تولید عکس‌های صرفاً زیبایی شناسانه است و از آنجا که زیبایی مفهومی مطلق نبوده و هر فرد تعریفی مختص به خود از آن دارد، عکاسی هنری بسیار شخصی و ذهنی است. آلبرت سندز، کارلتون واکینز و تیموتی سولیوان از جمله عکاسان برجسته هنری به حساب می‌آیند. تصاویر گرفته شده در این سبک خود نمایانگر یک اثر هنری هستند.

تصاویری خلاقانه که جذابیتی انتزاعی دارند. می‌توان این عکس‌ها را برابر با بیان احساسات و افکار یک هنرمند روی بوم نقاشی دانست. این سبک از عکاسی، منحصر به اهداف تجاری نیست و در عین حال می‌تواند کاربرد زیادی در حرفه‌های خلاقانه داشته باشد.

عکاسی طبیعت بی جان  Still life

عکاسی استیل لایف، عکاسی از اشیاء بی جان و یا بی حرکت است. در این سبکِ عکاسی سنجش درست نور و ترکیب بندیِ خلاقانه لازم است. عکاس در این سبک، غیر از عکاسی به نوعی در چیدمان صحنه عکس و تعیین اجزای صحنه نقش دارد.

عکاسی پرتره Portrait

عکاسیِ پرتره به معنیِ عکاسی از چهرهِ انسانهاست. نورپردازی و کادربندی از فاکتورهایِ اساسی در زمینه عکاسی پرتره است. در این سبک از عکاسی تأکید بر حالات و چهره انسان است. از نورپردازی‌های معروف برایِ عکاسی پرتره: رامبراند، پروانه‌ای، نیم سایه و .. می توان نام برد که هریک سبکی ویژه از نورپردازی محسوب می شوند. انواع مختلف این نوع عکاسی را می‌توان: پرتره تمام قد، پرسنلی، خانوادگی، سیاسی و هنری و… دانست.

عکاسی مـُدFashion

این سبک را می توان نوع دیگری از عکاسیِ تبلیغاتی دانست که زیبایی شناسی هم در آن دخیل است و اساس و شالوده‌ی آن لباس، انواع پوشاک، لوازم تزیینی و زیبایی‌های بصریِ انسان است. عکاسی مد از سبکهایِ پرخرج است چرا که به تجهیزات و مُدل‌های حرفه‌ای و متعلقات آن نیاز دارد و البته از سودآورترین انواع آن هم هست.

در این سبک عکاسی معمولا از لنزهایِ تِلِه (لنز‌هایی با زاویه دید باریک برای فواصل دور) استفاده می شود. گاهی در این سبک از عکاسی تلاش بر این است که علاوه بر تأکید روی عناصر زیبایی، فضایسیاسی و اجتماعی هم نشان داده شود.

عکاسی طبیعت

آثار خلاقانه‌ این عکاسان را در مجلات معتبری مثل نشنال جئوگرافیک می‌توان دید. زیرمجموعه‌های این سبک را می‌توان شامل: عکاسی منظره، زیر آب، حیات وحش، دریا‌ها و ابر‌ها دانست.

شکار حالت‌های متفاوت اقیانوس در طول روز و حتی فصول مختلف می‌تواند نقشی عمده در خلق تصویری موفق و جذاب داشته باشد.

عکاسی زیر آب چالش برانگیز بوده و عکاس برای ثبت عکس خوب نیازمند تسلط کافی به شنا و غواصی است. عکاسی سیاه و سفید در عکاسی ابر‌ها کاربرد خوبی دارد و منجر به ثبت عکس‌هایی خلاقانه خواهد شد.

عکاسی لند اسکیپ Landscape

مقصود از لنداسکیپ همان عکسبرداری چشم انداز‌ها و مناظر است که معمولاً با لنز‌های واید (لنز‌هایی با زاویه دید باز و وسیع) عکسبرداری می‌شود. این سبک می تواند عکاسی از مناظر طبیعی و یا شهری مانند شهر در شب از خارج شهر یا هر منظره چشم نوازِ دیگری باشد.

عکاسی از چشم انداز شهری (urban landscape) عکس‌هایی را شامل می‌شود که به همان سبکِ عکاسی از طبیعت گرفته می‌شوند و نوع نگاه عکاس به عناصر شهری (ساختمان و خیابان ها) مانند نگاهی است که در عکاسی از طبیعت (کوه‌ها، درخت هاو..) دارد.

عکاسی حیات وحش Wild life – Nature

همانطور که از اسم آن مشخص است عکاسی از طبیعت بکر و وحشی و موجوداتِ زنده را عکاسی حیات وحش می نامند، بدونِ حضور انسان و عناصر زندگی انسانی.

عکاسی خبریPhotojournalism

عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم به تصاویری گفته می‌شود که هدف اصلی آنها خبر رسانی است و در واقع روایتی است از یک رویداد خاص که کامل کننده یک گزارش باشد. این تصاویر احتمالا بصورت تکی یا یک مجموعه منتشر می شوند. عکس خبری باید شاهدی صادق در جریانِ اتفاقِ رخ داده باشد و دستکاری در آن جایز نیست. مرامنامه‌های اخلاقی حوزه این سبک را از دیگر سبک‌ها جدا می‌کنند.‌

می‌توان عکاسی خبری را در دسته‌های زیر طبقه بندی کرد:

عکاسی مستند

عکاسی مسنتد از ابتدایی‌ترین انواع عکاسی است که عکاس باید تصویری ارائه کند که به بهترین وجه ممکن نشان‌دهنده‌ حادثه مورد بحث و به شکل کاملا واقع‌گرایانه باشد. عکاسان مطبوعاتی معمولا تصاویر خود را به نشریات علاقه‌مند ارائه می‌کنند. اخیرا عکاسان مطبوعاتی سراسر جهان شروع به نمایش تصاویر خود در نمایشگاه‌ها کرده‌اند.

عکاسی خیابانی Street

ممکن است دشوارترین تعریف از سبک، مربوط به عکاسی خیابانی باشد! این سبک را نمی توان از دیگر سبک‌ها جدا دانست. ولی در کل می توان گفت: این سبک عکاسی عبارت است از عکاسی از روزمرگی هایِ جامعه و اتفاقات ریز و درشتی که نظرِ عکاس را به خود جلب کرده است. عکاسی خیابانی را می‌توان زیرشاخه عکاسی مستند دانست که در آن گاهی با شوخ طبعی و یا لحن کنایه آمیز پیامی سیاسی و یا اجتماعی منتقل می‌شود، که در این حالت به عکاسی مستند نزدیک می‌شود.

عکاسی ورزشی  sport photography

عکاسی ورزشی را می‌توان زیرشاخه عکاسی خبری دانست که در آن از صحنه‌های ورزشی عکاسی می‌شود. در این سبک، تجهیزات نقشی مؤثر دارند، چون سوژه در حال حرکت است و عکاس هم از صحنه دور است بنابراین لنز‌های قوی مثل تله و زوم برای عکاس ضروری است. همچنین دوربین باید قابلیت عکاسی پیاپی – Burst Mode– را داشته باشد تا در هنگام یک اتفاق، عکاس از تمامی وقایع عکاسی کرده و لحظه‌ای را از دست ندهد. فاکتور مهمی که عکاس این سبک باید در نظر بگیرد سرعت شاتر متناسب با حرکت سوژه است.

عکاسی عروسی

رشته‌ای ویژه در این هنر است که مختص ثبت لحظات خاطره‌انگیز عروسی به انواع و اقسام روش‌های خلاقانه است. یک عکاس می‌تواند رویکردی متفاوت در قبال هر کدام از عروس یا داماد در این مقوله داشته باشد. در حالی که برخی ترجیح می‌دهند از فیگور‌های سنتی استفاده کنند، بعضی‌ها هم مبنای عکس خود را صرفا معطوف به لحظه و اتفاقات آنی آن می‌کنند.

همچنین عکاسان می‌توانند در صورت موافقت مشتری تصاویری بسیار شیک (شبیه عکاسی مد) با تم‌های خاص بگیرند. موارد بسیاری مانند عروسی‌های پر زرق و برق وجود دارند که عکس‌ها به طور اختصاصی در استودیو‌ها گرفته می‌شوند. امروزه، بسیاری از مردم که به دنبال کشف ایده‌های جدید هستند راه را برای عکاسان حرفه‌ای این رشته به منظورخلاقیت  بیشتر باز کرده‌اند.

عکاسی در سفر

عکاسی در سفر شامل ثبت تصاویر از منظره‌های خاص یا مردم کشور‌های مختلف است. عکاس این رشته، از آداب و رسوم مکان‌های مختلف تصویربرداری می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد